Marlies van Veghel (Goirle, 1976)


Mijn passie is kijken naar dingen. Mooie dingen en dingen die zo lelijk zijn dat ik ze mooi vind.

Ik kijk daarbij niet alleen naar de buitenkant, maar ook graag 'door de dingen heen'. Voorbij wat echt zichtbaar is, 'beyond what meets the eye', waar zich ook nog een hele wereld kan openbaren. Een wereld waarin het mij altijd nog lukt om een ongekende schoonheid en potentie te ontdekken. Ik deed dit altijd al in mijn jeugd, studie, werk en kunst en sinds een aantal jaar ook in mijn eigen praktijk voor energetisch waarnemen.

Ik heb in het verleden zeer uiteenlopende dingen gedaan, die gek genoeg achteraf gezien allemaal best logische stukjes zijn, van een ietwat vreemde, maar interessante, puzzel:

Ik heb onder andere Theaterwetenschap gestudeerd aan de UvA met Communicatiewetenschap als Minor. In de functie van Business Development Executive heb ik me jaren bezig gehouden met Marketing, Communicatie en het organiseren en vormgeven van events. Omdat ik in die hoedanigheid graag wat minder afhankelijk wilde zijn van eigenwijze DTP-ers heb ik in 2011-2012 nog twee jaar Desk Top Publishing aan de Junior Academie voor Artdirection gevolgd (en mag ik mezelf nu een eigenwijze DTP-er noemen).

In 2014 ben ik werkzaam geweest als Artdirector/Projectleider bij een reclamebureau, om daarna als zelfstandige met 'In the eye of MI' verder te gaan in vormgeving en creëeren. In 2018 is daarbij de focus steeds meer komen te liggen op het maken van kunst, met als hoogtepunt het winnen van de publieksprijs in de ' Smash the Narritive competition for thought provoking art '.

In 2018 ben ik mijn praktijk voor Energetisch Inzicht officieel gestart. Ik heb mijn hele leven al uitzonderlijk goede voelsprieten gehad, die mij op vele vlakken voorzagen van inzichten en inspiratie. Maar ik ken ook heel goed de worsteling om dat wat je 'van binnen weet' serieus te durven nemen en niet af te doen als slechts een 'gevoel' of 'verzinsel'.

Toen ik merkte dat er in contact met anderen meer informatie 'binnenkwam' dan ik logischerwijs zou kunnen weten en dit steeds meer mensen aantrok die antwoorden bij mij zochten, leek het me tijd om beter beslagen ten ijs te komen. Ik heb toen Margriet van Bentem, een autoriteit op het gebied van energetisch waarnemen en de beste reader die ik ken, gevraagd of ik bij haar in opleiding mocht. Gelukkig zei zij "ja" en heb ik een 3 jarige opleiding in energetisch waarnemen bij haar genoten, gevolgd door 2 master jaren en een jaar professionele verdieping.

Vanaf het moment dat ik leerde readen ontvouwde zich voor mij een hele nieuwe wereld. Een eindeloze wereld aan lagen en betekenisdragers die er altijd al waren geweest, maar die ik nu voor het eerst echt kon 'waarnemen' en begrijpen. En nog steeds blijf ik me verdiepen en ontwikkelen in het vak door middel van zelfstudie en supervisie/intervisie bijeenkomsten met oud-studenten. Er lijkt geen einde te komen aan hoe ver je 'nog verder' kunt kijken.

Tot slot zijn mijn roots 'kei' Brabants, maar ik woon inmiddels al langer in Amsterdam dan ooit in Brabant, zodat ik me ook wel een beetje een Amsterdammer durf te noemen. Ik heb twee hele lieve, onconventionele tieners, die ik in mijn eentje opvoed en die me iedere dag weer inspireren, motiveren (en af en toe tot waanzin drijven... )

Meer weten over mijn kunst en vormgeving? Kijk dan op marliesvanveghel.nl .

Een afspraak maken? Neem contact met me op.